Julafton.

I huvudet på Felicia del 3:
Och så var det stekta kokter fläsk.

Denna morgonen vaknade jag runt elva då mamma kom och knackade på dörren. Jag hade haft en extremt jobbig natt och råkade somna om i en halvtimme igen. Så när jag väl kom upp var ljusen på borden tända och frukosten framdukad. Det tog mig ungefär tre timmar från att jag vaknade att få in den rätta julstämningen. Även om det först hade känts som en helt vanlig söndag så insåg jag snabbt att så inte var fallet. Mamma åkte och hämtade mormor och syrran min, direkt när det kom började julmaten dukas fram och vi satte oss till bords för att äta. Vi fick dock pausa Kalle Anka men det gjorde inte mig något då det ändå var en mysig stämning vid middagsbordet. När vi ätit klart och pratat lite till satte vi oss inne vid tv:n i den gamla vanliga ordningen och kollade på Kalle Anka och efter det så åkte fikan fram och det kändes som man åt som aldrig förr. Vi fick också fram en hel del roliga skratt och nya internskämt så som grädde och annat roligt skoj kom fram från de lite äldre dagarna (höhö), eller yngre beror ju på hur man ser på det. Efter fikan så kollade vi på julkalendern och sedan Karl Bertil Jonsson (stavning?). Julklappsutdelningen började kort där efter. När vi var färdiga med det åkte mormor hem och när mamma kom hem igen efter att ha släppt av henne så spelade vi sällskapsspel som heter "med andra ord" och efter det spelade vi "jenga". Vi barikaderade tv:n igen och kollade på någon långfilm som inte föll mig i smaken, men jag ville hellre ha lite sällskap än att gå upp och sätta mig på rummet (dock hade jag datorn i knäet hela tiden höhö).

Det ända som faktiskt saknades denna julafton var snön. Vem tycker det är normalt med 7+grader under julen liksom?

dåså!

I huvudet på Felicia del 2:
Där gick bussen... nej den kör din jävla idiot.


Idag har varit en sånn halvseg dag när jag tagit allt som det kommer. Bara kollat lite tv, städat mitt rum och slagit in mina julklappar. Bara helt enkelt mys. Och jag har också kommit på att julklappsrimm aldrig är lätt. Det tog mig nog minst 40min att skriva tre stycken och jag är verkligen sjukt dålig. Jag kommer bara på taskiga saker och ord som inte rimmar på något alls. Men lite halvdåliga rimm hann jag i alla fall klämma ut på små pappersbitar.
Ikväll ska jag bara mysa hemma och invänta julen som ska firas med släkt två dagar på raken. Galenskapen börjar inte förrän Söndag, inte för att jag ska ut och fira men den där galna delen kommer hit då, det är väldigt mysigt som vanligt. Nu ska jag gå och skynda på maten där nere då jag är utsvulten!

Puss på'r

i huvudet på Felicia, del 1.

Jag tänkte börja skriva ner saker om mina inre konflikter i mitt huvud, när jag säger till mig själv något så extremt korkat eller som jag bara kan skratta åt själv. Ja men bara en eller två meningar om vad som kan röra sig i mitt huvud, ska se ifall jag kan få ihop något varje dag. Annars kanske jag bara snor en bra mening som jag yttrat under dagen. Så jag tänkte börja med den här:

Först bor där ju de där med cool stil och sen kommer ju de där med Boten Anna stil.

Ungefär något sånt tänkte jag mig, ja jag vet, jag är konstig, mitt huvud är konstigt och rörigt, men jag gillar det.

Idag hade jag en helt fantastisk dag, jag vaknar upp hos pojken min och orkar ta mig ur sängen efter en helgalen utekväll på Banken. Jag får skynda mig på för att han ska till jobbet och jag ska träffa på Titti och Bella. Så när jag väl kommer till Titti, sitter vi och pratar, dricker te, vatten och lite vin (hmm, ja vin), jag äter keso, kalkon och lite tonfisk. Sen går vi ut på stan och lullar rundor eftersom affärerna hade öppet till åtta och jag lyckades hitta två grejer. När vi lullat runt i ungefär 1½ timme så säger Titti att vi borde äta mat hemma hos henne och det går vi med på. Det blir makrill med en stor sallad. Vi sitter och pratar i ungefär en timme om allt mellan himmel och jord. Vi hade verkligen den bästa bakisdagen någonsin.
Julmyset forsatte när jag kom hem, där stod kalkonskinkan och julmusten framme när vi skulle pynta granen. När vi gjort det så kollade vi på film, "Tomten är far till alla barnen", det är vår tradition att titta på den tillsammans. Sen förflyttade jag mig hit och bosatte mig framför datorn lite.

myspys!

1 vecka och 3 dagar.

Så länge sen var det jag skrev, det är ju superdåligt av mig! Skärpning. Men det är som med allt annat, jag säger att jag ska göra så himla mycket men jag gör inte det. Jag måste sluta låtsas att jag inte bryr mig lika mycket som jag egentligen gör det. Det är ett förslag, men jag vet att jag inte kommer sluta för man vill ju hellre alla andra mer väl än man vill sig själv? Eller? Jag vet inte, känns bara som jag tänker på alla andra före mig allt oftare nu, vilket jag har lovat mig själv att inte göra. Jag säger nämligen emot mig själv väldigt mycket eftersom jag går runt och säger till andra att sätt alltid dig själv först. Skärpning kvinna!

Så vad har jag hållit hus den senaste tiden? Jag har träffat människor, de där som får mig att må ett snäpp bättre. Jag sover också i stan väldigt ofta hos min buse. Det är lagom mycket party, mys och film, med alltihopa. Denna kommenade veckan är det ju jul så jag ska passa på att köpa alla mina julklappar och slå in dem. Gå till min gamla skolas skolavslutning, gå på jullovs-onsdag och dansa på banken. Sen ska jag mysa och vänta in julen ordentligt. Det ända som saknas är snön, Skåne är ju lite dumt när det gäller snö i år. Jag vill faktiskt ha en vit jul, men det får man väl se hur det går med det. Jag borde också införskaffa mig en nyårsklänning, dock vet jag inte alls vad jag ska göra på nyår. Men något trillar väl in antar jag! Jag har inte så mycket mer att skriva.

Jag saknar mina tankar samtidigt som de tränger sig på oerhört mycket.
vi hörs snart igen, jag lovar!

grisar och en seg tankegång.

Snälla rara Felicia, nästa gång, TÄNK innan du säger/skriver något, herregud, du är ju nästan pinsam, nej, du är pinsam. Och här sitter jag och pratar med/om mig själv i tredje person.

Förövrigt var min födelsedag jättefin, jag storstädade mitt rum och dammsög verkligen upp vartenda dammråtta som någonsin satt sin fot i mitt rum. Det tog faktiskt mycket längre tid än jag trodde. Min syster, Daniella, kom på besök och pappa gjorde Langos, mamma var ju också där såklart. Efter maten var det paket öppning och jag är jättenöjd, verkligen jättenöjd! Sedan fikade vi, drack kaffe och åt en söt liten tårta mamma köpt hem. En sådär lagom 19årsdag. Mer firande kommer till helgen som sagt. Och alla gratulationer: jag är väldigt tacksam!

Så nu kommer väl det där, oj du är ett år äldre, hur känns det? Jo.. det känns precis som vanligt. Jag tänker inte oja mig och nej jag är ju bara 19 så jag har ingen anledning av att oja mig heller. Men det där med åldernsnoja, varför blir man så rädd för att bli äldre? Istället för att oroa sig om att bli äldre kan man göra alla de saker man vill göra innan man blir för gammal för att göra dem så man faktiskt kan titta tillbaka på livet och vara tacksam att man faktiskt levde det fullt ut när man kunde. Det är precis så jag tänker göra. Jag tänker sluka upp mig av att ta en dag i taget, vilket jag inte lyckas med fullt ut alltid, rätt ofta faktiskt, men ändå samtidigt lever jag i nuet, jag orkar inte tänka på vad jag gör ett år framöver, jag lever på de där kanske gör jag såhär eller något annat spännande, jag får väl se vad som kommer och se vart livet tar mig. Tänk att alltid gå och tänka ett steg före, då glömmer man ju nästan bort det man tänkt ut som man ska göra för man måste tänka på vad som händer härnäst. Nä ett år äldre, ett år kvar på tonåren och så kastar jag mig ut i livet och vill ta dess alla möjliga vägar, man lär sig av sina misstag som man säger väldigt ofta. Jag myser i tillvaron trots att det är kallt och eländigt även på mitt rum och jag helst hade velat ha vantar på mig eftersom mitt långfinger har börjat krampa så känner jag att December kommer bli en mysig månad och sen får vi se vad som händer efter det. Kanske sitter jag på Lunds universitet, kanske praktiserar jag, ja vem vet? Det beror helt på vägen jag väljer!

där har ni tankegången, usch, jag tänker alldeles för mycket, men inte innan jag pratar, tyvärr.

en liten sak som kallas. (gud vad konstigt det lät?)

Sitter just nu och svarar på ett par frågor till ett möte jag har imorgon som jag borde svarat på för längesedan. Men eftersom jag inte sovit hemma de senaste nätterna så hade jag totalt glömt bort det där. Så jag får väl skylla mig själv. Har en hel del att göra den här veckan. Imorgon - möte, försöka träffa Helin och Titti och sedan åka hem och mysa med mamma och pappa och hoppas på att glöggen åker fram. Torsdag - fyller jag år och jag ska städa, tro det eller ej, men jag har en hel hemma dag och ska ha släkten här på lördag. Så ja min födelsedag gör så att det händer en HEL del.
Sedan i lördags? jag vet inte när jag skrev senast har helgen varit fartfylld. Jag var ute med mina brudar i fredags och det var superkul. Vi flög runt över hela stan kändes det som. På morgonen tog jag mig hem och tog det lugnt ett tag, försökte städa och packa ihop mig, det tog lite längre tid än jag ville men lyckades komma iväg ändå. På kvällen satt vi ett litet gäng och förfestade, vi drog senare ut till O'learys där vi tog någon öl. Det blev dock en rätt tidigt morgon, men det kändes som det behövdes och man vaknade en sen eftermiddag. Jag hade dock lyckats städa undan det mesta och det blev en slappedag på soffan. Måndagen var sängen ett bra alternativ för mig fram tills Steven kom hem igen då vi gick och handlade lite mat och jag gjorde en sallad. Vi kollade film och tv i princip hela kvällen. Tisdagen kom jag hem förförsta gången sen lördagen och ska sova i min stora tomma säng igen. Kommer kännas lite konstigt men kommer väl vänja mig om ett par dagar.
(tittar in på en anna sida och inser att jag har 40 frågor kvar på testet, suckar när jag inser att jag svarat på 80) - böööh! jag tänkte gå och lägga mig "tidigt" ikväll eftersom jag ska vara på mötet klockan halv tolv. Wiho, får väl skaffa tillbaka en nogerlunda bra dyngsrytm igen. Är nog redan trött faktiskt?
Sitter också och skrattar åt saker på fb. äsch ska inte ens gå in på det.

Night night - snart i alla fall.

alldeles försent.

De där tankarna - been there done that.

"Och det är tomma ord som fastnar för jag låter dem va kvar"
Känns som det är en sådan natt när jag tillåter mig själv att vara vaken alldeles förlänge, när jag låter något mala där inom mig som jag inte ens kan gräva upp själv så jag borde egentligen bara låta det ligga och säga åt det att sluta mala, men de flesta vet att jag är den personen som tänker för mycket på det som jag inte borde tänka på och det som inte alls är någonting. Men jag vill tänka på det bara för att det alltid är något enligt mig, fast samtidigt är det ju inget? Se, det där rör sig inuti mitt lilla huvud, det är obegripligt och man förstår inte det alls. Så jag borde skona er också. En promenad i natten hade inte varit fel, det är kallt och kylan biter en i kinderna som om den vore en rabieshund som tuggar på en, men när man redan har något som tuggar i huvudet är det rätt skönt att också bli tugad lite i ansiktet för då släpper det också en del. De två sakerna som tuggar tuggar liksom ut varandra på något sätt. Kanske borde jag bara krypa ner i sängen och läsa ett par sidor i min bok och se om jag somnar i alla fall? Jag tror jag gör det.

Långa nätter.

jag brukar låtsas.

Sitter och lyssnar på Melissa Horn och myser. Spelade nyss gitarr så att huden på fingrarna gick upp. Det svider lite, men jag behöver det, precis som Melissa Horn säger. Jag har bara myst de senaste dagarna på riktigt. Myspys mys.
Sammanfattning, soffor, sängar, godis, dipp och chips, två olika frukostar, irish coffe, öl, tv och filmer, musik, gitarr och sång. Ja det finns nog en hel del ord som jag skulle kunna beskriva dessa veckodagarna. Min helg fick en spännande vändning, efter att ha sagt att den där nyktra helgen kommer nu så blev planerna totalt upp och ner och det nalkas en utgång imorgon, bio på lördag och utgång efter det också tydligen (förresten hatar jag det ordet, ja utgång, det låter så himla fjantigt).
Idag fick jag höra att jag var bitter av Viktor, jag håller verkligen med honom, jag slänger ju ständigt och jämt in bittra kommentarer utan att tänka på det, eller så tänker jag nog faktiskt på det och har insett att bitterheten är nog en del av min livsstil kanske? Jag vet inte. Bittert är okej i lagom mängder så länge man inte drar ut det över andra, som jag dock ibland kan göra, förlåt för det i alla fall. Men bitterhet och gnäll är en speciallite som jag har inom mig, lev med det! Ibland är det till och med kul att vara bitter för man kommer på sig själv att vara bitter på sånna små saker som man egentligen inte alls bryr sig om, men man är bitter på det bara för att kunna vara bitter på något, tro det eller ej men det är sant.
Förresten, Melissa Horn igen, hennes låttexter handlar väldigt mycket som samma sak, men ändå, de är sådär sjukt brutalt ärliga och mysiga och smarta! Okej jag borde sluta är sjukt hyper och kommer inte alls fram till något vettigt. Plockar nog upp gitarren snart igen och plonkar lite till, men just nu tillåter inte min hud det.

RSS 2.0