ultra seg

Jag är fruktansvärt dålig på att skriva, förlåt. Men det beror på att jag flänger hit och dit och har knappt tillgång till min egen dator längre. Idag har jag i varje fall slagit ihop två olika listor med äldre musik, från åttiotal till sextiotal, så jag sitter och myser till den musiken nu. Totally worth it och jag är total beroende av wordfued och blivit dålig på att även twittra. Så skärpning kommer nu.

Jag vet inte riktigt vad som hänt sedan sist. En inställd skoldag så det blev en fram och tillbaka resa. En lektion om fältarbete och gruppävning där vi faktiskt fick sitta och pilla på uppgrävt material vilket var mycket spännande. Där vi skulle diskutera vilken tid, vilket som kom först och hur utvecklingen låg till. Det var mycket svårt även om vi pratat om ämnet samma dag.

Jag bör även börja plugga eftersom tentamen ligger en vecka närmare nu, tiden bara går.
Och tyvärr hinner jag inte skriva mer nu heller för jag ska springa iväg till bussen. Dåligt haha! Lovar att skriva mer så snart som möjligt, imorgon kanske till och med.

Puss och kram!

en olagligvardag.

Alla hjärtans dag?
Nja, en helt vanlig dag för mig faktiskt. Min pojkvän var till och med på andra sidan Skåne, så han var ju rätt lågnt borta till skillnad från vad han brukar vara. Den här vanliga dagen spenderats på mat och konsumering av kaffe, med lite fint sällskap som topping.
Albin Larsson trillade in och sa hej någon gång runt lunch tid, vi kollade på tv och pratade väldigt mycket. Det var supermysigt då vi inte träffats på jättelänge. Efter ungefär en timme så hörde Ella av sig och vi gav oss bort mot hästhagarna i far far away (fem minuter bort alltså) och gick en kort liten runda medan Ella fotograferade oss och vårt vardagliga liv. Ja, efter tio, femton minuter så gick vi tillbaka mot verkligheten (?). Ella bjöd in oss på en kopp kaffe som sedan ledde till ungefär två timmars samtal om allt mellan himmel och jord. Word. Efter den där koppen med kaffe så gick jag och Albin tillbaka hem till mig, där jag möttes av mamma och pappas alla hjärtansdag presenter. Ett hjärta med choklad och en liten ask med annan choklad. Jag och Albin satte oss ner för att äta upp resterna av maten jag lagat under dagen (Köttfärssås och spagetti). Och någon timmes youtube tittande fick oss till ett gott skratt för att sedan Albin skulle bege sig mot staden igen. Jag tog mig lite i skinnet och bestämde mig för att städa undan alla kläder från golvet och hänga in ren tvätt. Kom också fram till att på torsdag ska jag ta ett rejält städande över mitt rum och damma ut alla råttor som ligger under säng och var de nu mer kan ligga. Dessutom ska jag försöka sälja lite kläder och så vidare. Dessutom är det snart dags att gå till sängs eftersom en skoldag väntar på mig, puh, upp klockan sju. Sen ska jag mysisa med min mysis.

Ha det fint och så vidare.

Disney, Disney och mer Disney.

Ja just nu sitter jag och lyssnar på Disney, det är ju så underbart!

Och för att besvara er fråga (om den nu ens funnit där) varför jag inte skrivit på en vecka så får ni svaret här: Jag hade tenta ångest, åh sådan ångest. Jag började läsa alldeles försent, jag hade inte alla mina böcker och började skriva två dagar innan inlämning och ja, fem minuter innan det skulle vara inlämnat så skickades den in efter många om och men. Dessutom ungefär tre, fyra eller fem genomläsningar och väldigt många ändringar. Men jag hoppas på det bästa och håller tummarna för mig själv att min allra första tenta ska bli godkänd.
Förra veckan hade vi alltså inte jättemycket i skolan, jag åkte mest tåg som strulade, till lektioner som blev inställda och sedan gick jag på en lektion som var fruktansvärt flummig som inte hade något att göra med det vi ska plugga nu i delkurs tre utan fyra, tror jag? Ja, mycket spännade. Helgen bestod av fint sällskap, så som pojkvän och kusinen amanda och två andra underbara herrar. Lite öl, lite vin och mycket film och annat gott. Jag känner att jag slappnar av äntligen efter en stressande vecka. Så nu är vi ju inne på en ny.
Idag hade vi introduktion på delkurs 3. Det var mycket spännande och handlade om hur man sammanställde materialet man fann idag till hur det var då. Fälarbete, hur gravar kan se ut och hur hus och annat restavfall (det som vi finner) ser ut när vi finner det och hur vi får ihop det till hur det såg ut då. Mycket spännande må jag säga och jag funderar faktiskt på att söka en tjänst utomlands, men bara KANSKE. Det får bli till senare tider, då jag har tid att tänka klart och så.
Denna veckan har jag bara två lektioner till, så man får sova lite extra varannan dag och jag hoppas verkligen på att tågen mellan eslöv och höör har börjat gå idag så man slipper de där bytena från tåg, buss, tåg och hem tåg, buss, tåg... buss. Yepp, livet är härligt när man bor på ett tåg.

Ha det fint!

Wordfued.

Ja jag hade såååå tråkigt denna Lördagskväll att jag skaffade wordfued. Vilket jag som många gånger sagt att jag inte kommer skaffa, fast bara till mig själv, vilket var tur denna gången.

Så nu har jag inte skrivit på två dagar, snart tre, så det betyder att jag inte skrivit sen i... Onsdags? Torsdags? Ja något sånt. I torsdags gjorde jag i varje fall nästan ingenting eftersom jag varit ute med ett par kompisar på Instutiotionen (låter inte det ordet väldigt fint?) dagen innan. Så jag var rätt trött och låg därför framför tvn och degade nästan hela dagen.
Fredagen kom snabbt och jag skulle till skolan tidigt. Vilket innebar att gå upp kvart i sex. Denna lektionen handlade om att sitta i grupper och diskutera hemtentan och stapla upp åsikter, betydelse och så vidare, vilket var väldigt bra eftersom jag fick andras synpunkter och synvinklar på det också. Sedan skulle vi få de tre olika arkeologiska synsetten tilldelade till vars en grupp och diskutera det som om det vore vår åsikt. Frågan gällde en grav och det var hur vi hade sett på det om vi kom från Kulturhistorisk, Processuell eller Postprocessuell Arkeologi, vi fick den första (svåraste enligt mig). Så ja, man fick ett litet humm om den första tentamen, känns lite nervöst. Senare kom jag hem efter en rundvandring i Lund på de flesta biblioteken som fanns (kändes det som) med Kiki och så lunchade vi också såklart. Jag handlade lite mat, åkte hem och beställde min första kurslitteratur (stolt). När kvällen kom åkte jag och Steven på middag tillsammans med syrran min och hennes pojkvän till ett par kompisar. Vi åt räkor och pratade och kollade på filmer på youtube. Det var supermysigt.
Idag har jag endast tagit det rätt lugnt, spelat en hel del gitarr, kollat på tv med mamma och ätit mat med pappa. Imorgon planerar jag att börja plugga och skriva lite på tentan.

KRAM KRAM!

det går runt, eller?

Människor ser ut som djur ibland. Okej vi är djur, men idag kollade jag runt lite på människorna som satt på bussen. En av dem kollade runt sig som en surikat, en av dem såg ut som en ledsen hund och så vidare. Det var så spännande.

Gårdagens lektion bestod av olika sorters arkeologi, hur man kan se på det ur olika synvinklar och att det är väldigt viktigt. Hur de tre arkeologi"sorterna" förhåller sig till varandra, hur de uppstod och så vidare. Som vanligt var det mycket intressant. Vi fick dessutom vår första tenta, som är en hemtentamen och det var precis en sådan jag ville ha. Missade mentorsmötet eftersom jag och två kurs kamrater bestämde oss för att dra på pub runda i lund på kvällen, eller vad vi trodde var en Pub runda. Men det visade sig vara på instutitionen och det var supermysigt. Träffa nya människor och kunna sitta ner och prata utanför klassrummet. Så det tänker jag göra fler gånger.

Så idag har jag bara tagit det lite lugnt, kollat över helgen och bestämt mig för att ta det lite lugnt. Komma bort från det där vanliga. Myspys helg alltså.

Ciao!

RSS 2.0