lets celebrate!

Jag veeeet, har inte skrivit, men det har varit helg och så.
I fredags satt jag bara hemma med ett glas vin och penseln i högsta hugg. Dagen efter skulle jag nämligen på maskerad och hade inte fixat min dräkt så det var bara till att måla, måla och måla och sy lite också. Det gick bra och dagen efter var jag på gång. Klädde på min dräkt och målade mig, lemuren var på g.
Festen var på g och sen var kvällen över.

Helgen var förövrigt väldigt lugn och jag återkom till vardagen och skolan.
Gårdagens skoldag gav oss en lektion på hur Arkeologin spelar sin roll i samhället om man inte tänkte på "utgrävningar" och Indiana Jones.
Det var intressant för det handlade om hur saker och ting kan styras av det också, till exempel politik. Inspiration/underhållning sådant som filmer, böcker och så vidare. Kost, mode och liknande. Det var mycket spännande att inse att det är så brett och det finns så mycket man kan lägga in i just detta ämnet. Eftersom jag går Grundkurs så är det ju väldigt brett och blandat om allt inom Arkeologin vilket gör att man får veta mer känns det som.
Idag var vi på ett studiebesök på UV syd, ett institut som Arkeologer kan jobba på i Lund, där fick vi mer grunläggande information om lagarna i Sverige och vi fick dessutom veta leta mer om själva jobben som man kunde få om man så ville det. Sedan fick vi en rundvandring i lokalen och fick kolla på blandannat människoben och olikasorters av "jordtyper" denna hade legat på botten av en sjö och var 5000-6000 år gammal.

Nu ska jag göra en matsäck tills imorgon och lite senare åka vidare till mysisen min eftersom han fyller år idag!
Kram kram

late night bloggin'

med vita händer, för just nu sitter jag och målar lite på en dräkt jag ska bära på maskeraden "all around the world" imorgon. Bilder kommer väll om två dagar då I guess, om det blir bra vilket jag hoppas på. Brukar chansa och då burkar det också oftast gå bra. The animal inside kommer ut imorgon, håller på att måla min svans, men eftersom den är luddig är det väldigt svårt och den mesta vita färgen kommer överallt förutom där den ska...

Så idag var jag på min första riktiga föreläsning om arkeologin. Den hette Sveriges villkor för arkeologin, eller något liknande, jag orkar inte kolla i mitt block just nu. Men den handlade väldigt mycket om lagarna kring fornlämningar och fornfynd, det var mycket intressant eftersom man fick veta att i princip allt man finner som kan vara en fornlämning och om det i så fall är det tillhör staten, om de inte är yngre än 100år. Mer spännande är att om du till exempel äger ett skåp som du ärvt genom generationer i släkt som kanske är från 1700-tal så måste du anmäla det till myndigheterna om du ska till exempel flytta utomlands eller sälja det, för det anses som ett arkeologiskt "fynd" och kan därför tillhöra staten om de så vill det. Vi fick också se hur lång en process kan vara om man till exempel vill bygga en väg över en gravlämning eller något liknande kulturarv. Proceduren kan ta flera år och det är den som vill bygga vägen (eller det människan/personerna vill göra) som får betala för hela kalaset. Jag ansåg det som mycket givande och intressant faktiskt och insåg att jag kommer trivas, även mina kurskompisar är mycket trevliga, än så länge är de flesta väldigt tystlåtna men det kommer väl med tiden.

Resten av dagen har bestått av mys, fika och bra sällskap. Kvällen av mer mys med familjen, lite tv och mera målande, så det är vad jag ska fortsätta med nu. Måla måla måååååla, känner kreativiteten i mina händer!

Distortion pt2

Förvrägningar.

Jag vet inte riktigt själv. Det är nästan som ett skal som sluter sig ibland. När man vet hur folk reagerar och när man inte vill ta emot vad folk säger, tänker, tycker och så vidare. Lite slutet liksom, så får det vara ibland, jag tycker det är okej att stänga av, trycka på knappen. Jag har väl gått in i mina egna drömmar lite för mycket, men drömmar är ju också okej, fram tills man inser hur stor drömmen är och man faktiskt måste inse att man kanske ska vara lite realistisk i detta mediakåta samhälle vi idag lever i. Vad ska de ta, hur många bariärer ska man gå igenom för att få uppleva sin dröm. Har vi ingen sånn "Make the wishes come true" - fond här? Antar att det är för folk med mer realistiska drömmar. Eller så får jag helt enkelt kämpa till min sista droppe svett är fälld, varför ge upp det man vill mest i hela världen? Jag vet inte egentligen, just nu känns det som ett hopplöst fall för jag inte har den där positiva känslan i kroppen, den gled ur lite när jag steg på tåget. Men där finns ju små glimtar som fick en att längta tillbaka. Tonårsgrejen.
Och dagen har faktiskt inte gett så mycket, tv, mat och städning, yippykajej (jättefelstavning). Nu sitter jag och lyssnar på First Aid Kit och tänker ta mig ner till duschen och sätta på en hög värme och låta ångan stiga mig över huvudet, det låter som en bra plan.

Kram kram.

Distortion.

Ja jag har inte bloggat nu pga att jag varit bortrest i ett par dagar, tagit lite mysig semester och så. Jag har hållit hus i Göteborg, den där fina staden och man kan nästan säga att denna korta resa fick mig att åka halvvägs tillbaka till Irland igen. Skräpmat, bästa sällskapet och två Irländska studsande pojkar, helt enkelt underbart.
Jag känner för att hoppa på en POProcket och åka iväg, jag är inte redo för att vara färdig (konstig mening= med den här semestern riktigt än, helst hade jag velat åka vidare mot Lindköping och ta i sönder min rygg och mina knän lite till. Det hade verkligen varit värt det! De där två tvillingarna har något speciellt, sånn där lycka som när de studsar så studsar glädjen in i en igen, jag känner mig som en liten 12,13,14 åring igen som fått se sitt favorit pojkband och ja, jag erkänner och skäms inte för det, de är supercoola!
Helgen lockar mig inte för fem öre, konstigt nog? Fredagen känns lite som kräk i mina ögon. Och lördagen ja.. den är jag mest stressad inför.
För att komma bort från de tankarna här över med kräk och helg så ska jag och min kusin starta en videoblogg, eftersom vi älskar att synas på kamera, tillsammans i varje fall. Vi ska dessutom (drömtänkande) skaffa en tvåa och flytta ihop, bli kända och så vidare. Eller bara ett par "Biggest fans" typ? Nej jag vet inte, nu driver detta samtalet iväg.
Mina tre dagar borta har i varje fall varit superunderbara och imorgon har jag en ledig dag som ägnas åt läsning, städning och annat smått och gott, lite mindre gott tror jag faktiskt. Jag ska försöka vila rösten lite extra och plonka ihop lite på gitarren också, kom på hur mycket jag saknat mitt blåa lilla underverk!

Förresten har jag skaffat Twitter, Feliciawkward kallas jag där, kanske till och med kan kolla in mitt riktiga namn där. Ja det var väl allt för mig idag, på återhörande!

en ny början.

så... gud vad dålig jag är på att skriva.

Just nu sitter jag i soffan hos pojken min kränger godis och solrosfrön och tycker han borde sluta jobba tidigare, men nej istället ska jag upp klockan sex på morgonen och åka till skolan, vilket jag faktiskt ser fram emot.
Började ju i skolan i måndags, för en vecka sen alltså. Arkeologi, det är väldigt spännande faktiskt. Vi hade en introduktionsvecka med alla olika inriktningar som man kunde få välja annat ifall man ville eftersom där finns öppna platser kvar fortfarande. Jag är dock nöjd med mitt val eftersom jag tror det kan hjälps mig att plugga vidare och få en bredare vy på själva ämnet, jag ska alltså gå Arkeologi: Grundkus. Så jag är faktiskt väldigt nöjd med mitt val då det verkar mycket intressant. Historia har ju faktiskt varit ett av mina största intressen. Dessutom är Lund en mycket fin stad och jag har redan träffat ett par trevliga människor som ska dela samma kurs som mig. Plugg, partaj och sällskap, nya vyer, jag ser verkligen fram emot detta. Pendlandet kan ju bli ett litet problem, eftersom jag får gå upp lite alldeles för tidigt då mina tåg inte matchar mina skoltider. Men det ska nog gå att stå ut med eftersom jag faktiskt hittat rätt, känns det som, det är väl bara att vänta och se!

Jag ska försöka hålla uppe med skrivandet, typ som en liten skolblogg och kanske lite annat så där smått och gott från min vardag utanför skolan.
puss på er!

RSS 2.0